tiistai 24. heinäkuuta 2012

Askarrellaanko vähän?


Ensin saadaan idea. Ja sitten kerätään tarvittavat välineet. Idea syntyi jo aiemmin, jonka lupasin lomallani toteuttaa. Eli; otetaan ikkuna ja sahataan siihen sopiva vanerilevy.

Vedetään vanerilevy täyteen liisteriä.


Sen jälkeen laitetaan levylle haluttu tausta. Tässä tapauksessa jämätapettia. Sanomalehti, vanhan tai vaikka uuden kirjan sivut, tai vaikka vessapaperia. Kaikki käy.


Sitten odotellaan liisterin kuivumista. Ylimääräset tapetit kannattaa leikata pois vasta liisterin kuivuttua. Repee tosi herkästi märkänä. Joutessani askartelin muutaman kutsukortin rippijuhliin.


Sitten alkaa se hauskin kohta. Sommittelu. Laitetaan halutut esineet kauniisti (tai rumasti jos tykkää) levyn päälle ja kun ne on oikeilla kohdillaan, laitetaan ne kiinni. Ite käytin kuumaliimaa. Mutta jos on isoja ja painavia osia, kannattaa ehkä porata pieniä reikiä ja sitoa ohuella rautalangalla kiinni.  Tässä kohtaa on hyvä myös tarkistaa, että kaikki osat sopii ikkunan ja levyn väliin. Jouduin hiukan höyläämään isommista "rosoja" pois, jotta sopi.


Kun kaikki osat on kunnolla kiinni, kipataan koko komistus ikkunan päälle ja naputellaan levy nauloilla kiinni ikkunan pokiin.


Kun tausta on lujasti kiinni, lisätään "taulukoukut". Mulla ne jäi tässä kohtaa lisäämättä, kun en löytäny äkkiseltään mitään mikä jaksais kannatella koko komeuden painon. Lisään ne siis myöhemmin. Ja sitten; Ihastellaan.


Mun piti alunperin laittaa tää makuuhuoneeseen, mutta jotenkin puhutteli enemmän olohuoneen puolella. Joten mä meen nyt nikkaroimaan toisen makkarin teemaan sopivax.




1 kommentti: